dinsdag 14 februari 2017

Wij zijn de hartslag van de wereld!
'De wereld verhardt' hoorde ik laatst iemand zeggen en ik dacht.. 'Ja, dit is inderdaad waar.' De wereld verhardt en als we niet oppassen verharden we stuk voor stuk mee....
Het woord "ver-hardt"draagt het eigenlijk al een beetje in zich. Een "ver" hart. Een hart ver en diep weg gestopt om zo min mogelijk nog te voelen. Daar lijkt de wereld naar te streven op dit moment. Niets voelen, koud en kil... en mocht je toch iets lijken te gaan voelen.. dan is daarvoor wel een pil. Verdoven en vergeten, jagen naar rijkdom en macht. En och, mocht je daarbij hier en daar een arme ziel breken... dan haal je daarbij gewoon je schouders op. Zo is nu eenmaal het leven, het is een harde wereld, die arme ziel krabbelt wel weer op. Ja, de wereld verhardt. Een oordeel is snel geveld, en veroordeeld ben je in een "poep en een scheet." Want waarom zou je verder vragen... als je zelf denkt dat je alles wel weet?!

In deze tijd lijken we -hutje mutje - met elkaar als een sneltrein door het leven te moeten "denderen", met als doel zo snel mogelijk het volgende station bereiken. We lijken op de een of andere manier altijd wel iets na te jagen... het liefst in volle vaart, want we hebben geen tijd te verliezen... Het is bijna alsof morgen de wereld vergaat.

En wat dan nog? Stel hè, dat morgen de wereld zou vergaan... was het, het je dan allemaal waard?

- Let your heart be your compass -

Het vergt wilskracht om die sneltrein te verlaten, het vergt moed om een ander pad in te willen slaan. Maar het is het in mijn ogen meer dan dubbel en dwars waard. Je eigen warme hart durven voelen, het ritme weer leren verstaan. Bewustwording van je emoties, werkelijk durven voelen wat er diep in jou omgaat werkt helend op al je wonden en helpt je om op jouw pad verder te gaan. Weer voelen wie jij bent, wat jouw hart je ingeeft en je verbinden met wat er werkelijk toe doet.

De wereld verhardt... maar daar hoeven wij niet in mee te gaan. Wij mogen blijven beseffen dat we met elkaar het kloppende hart van de wereld zijn. Dat wij een verschil kunnen maken door liefde te zetten, recht tegenover haat.

Wij zijn 'The beating drum', de hartstlag van de wereld, wij zijn de muziek, wij zijn de kracht die het tij kan keren... 'One heartbeat at a time.'


-Be soft. Do not let the world make you hard. Do not let pain make you hate. 
Do not let the bitterness steal your sweetness. -


Laten we onszelf uitdagen om "Hartverwarmers" te zijn door uit die sneltrein te stappen en in onze directe omgeving, om te zien naar elkaar, met rust en zachtheid, met gevoel en bovenal met liefde!
Verwarm de harten om je heen, laten we hierin een voorbeeld zijn. Want luidt het spreekwoord niet:
Goed voorbeeld doet volgen? Al zou een ieder maar 1 hart verwarmen... Dat maakt de wereld al zoveel mooier!

Irene ♡


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dit blog wordt nog Zoveel Mooier met een reactie van jou! Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...