vrijdag 13 mei 2016

Ik wens je een paar prachtige vleugels!


Within you is the power to rise above any situation or struggle,
and transform into the Brightest, Strongest version 
of you EVER!Wat is het een lieflijk cadeautje om zo'n prachtige vlinder in je tuin te zien vliegen! Ik verwonder mij keer op keer over de schoonheid en magie van zo'n prachtig beestje. De mooie felle kleuren, het lieve gefladder, het zijn toch net kleine cadeautjes die om je heen vliegen? Cadeautjes waar ik vertederd naar kijk en blij van word. 

Ik vind dat vlinders prachtig symbool staan voor Hoop, Kracht, Verandering, Vrijheid, Groei en Overwinning. Op het moment dat de rups zich terug trekt in zijn cocon lijkt er een einde te zijn gekomen aan zijn leven. Tot dat blijkt, dat hij na enige tijd, opnieuw geboren wordt als een prachtige, krachtige vlinder. Zeg nou zelf, dat is toch iets magisch? Dat geeft mij een gevoel van Hoop!

Wij ontwikkelen ons in onze kindertijd net als de rups. Wij groeien, leren lopen, leren praten en krijgen op allerlei manieren kennis aangeboden om ons te helpen ontwikkelen. Deze tijd vormt een belangrijke basis. Nu kan het gebeuren dat deze basis wat wankel is door de ervaringen die je hebt opgedaan in je kindertijd. Je kunt moeite hebben met het vertrouwen in anderen of in jezelf. Je kunt angstig zijn geworden of veel pijn en verdriet hebben meegemaakt. Het heeft je als kind gevormd.

"How does one become a butterfly?"
she asked

"You must want to fly so much
that you are willing 
to give up being
a carterpillar"
-Trina Paulus-

De "cocon-tijd" is voor de rups de tijd om zich klaar te maken voor de grote verandering, al zijn energie die hij tijdens zijn "rups-zijn" heeft opgedaan stopt hij in het transformeren tot vlinder.
Vroeger of later, in ons leven, komen wij ook op een punt dat je merkt dat je keuzes moet gaan maken, dat er iets veranderen moet. Je zit niet langer lekker in je "velletje" dat je nu draagt. Onze "cocon-tijd" is dan aangebroken. De tijd waarin wij op zoek gaan, misschien niet zozeer naar ons zelf, maar wel naar wat we nu eigenlijk in dit leven willen. Met welk doel zijn wij hier en wat heeft ons leven voor "zin". In deze tijd kunnen er vele emoties loskomen. Oud zeer dat nog geen plekje heeft gekregen, de last die je ondervindt van je eigen onzekerheid of het gebrek aan vertrouwen in andere mensen. Wat het ook is dat in je opborrelt, het vindt vroeg of laat altijd een weg naar buiten.
Eigenlijk helemaal niets mis mee, het is voor je lichaam een manier om aan te geven dat jouw "cocon-tijd" is aangebroken. Tijd om je blik naar binnen te richten, stil te zijn en te luisteren....


Wat gaat er in je om? Waar denk je veel aan? Wat voel je diep van binnen? Wat zou je graag willen? Wat weegt er zwaar op je schouders? Waar droom je van? Wat zou je heel graag anders doen?

Beantwoord deze vragen eens voor jezelf en schrijf ze op in een schriftje. Jouw antwoorden kunnen tot nieuwe inzichten leiden. Ze kunnen je antwoorden geven waarmee je stappen kunt gaan zetten om beter in je vel te komen en om een nieuwe weg in te slaan.

Gebruik je "cocon-tijd" om oude lasten een plekje te geven, acceptatie is hierin de sleutel naar meer rust en vrijheid. Door te accepteren wat er in je leven is gebeurd en waar je nu staat, staak je het gevecht dat je hier -en dus eigenlijk met jezelf- voert.
Accepteren is niet de moed opgeven. Het is kiezen voor jezelf! Kiezen voor het inslaan van een nieuwe weg, de weg die JIJ wil gaan. Want jij hebt een keuze!
De keuze om te denken aan alles wat niet goed is, wat verkeerd is gegaan, wat je is overkomen...... óf de keuze om alleen nog energie te steken in de dingen die jij wil, waar jij blij van wordt, die jouw gelukkig maken. Laat je niet langer gevangen houden door dingen waar je geen invloed op hebt of die je niet meer kunt veranderen. Bevrijd jezelf en neem je de touwtjes van je eigen leven weer in handen! Door anders te gaan denken, laat je alle gedachten los die je niet langer meer nodig hebt.Welke keuze je ook maakt, de hoeveelheid energie die je er insteekt is precies het zelfde. Alles wat je aandacht geeft groeit, aan jou de keuze!

I've always loved butterflies, because they remind us 
that it's never too late to transform ourselves.

Nestel je in jouw eigen "cocon", neem de tijd om plannen te maken voor de verandering die jij in je leven zou willen zien en voor de overwinningen die jij zou willen maken. Volg bijvoorbeeld een fijne cursus om je gelukkiger te voelen of meer zelfvertrouwen te krijgen (Ik kan je hierin de online cursussen van Mark Verhees van voorpositiviteit.nl echt aanraden). Moedig jezelf aan om nieuwe dingen te leren. Dit kun je bijvoorbeeld doen door je te verdiepen in onderwerpen die je aanspreken, bijvoorbeeld door er een boek over te lezen. Stap eens wat vaker uit je comfortzone. Echte verandering komt vaak op het moment dat je andere dingen gaat doen, dingen die je bijvoorbeeld spannend vindt. Juist door iets te doen wat je spannend vindt, werk je aan je zelfvertrouwen. Verbreed je horizon en ontdek wat het leven je nog meer te bieden heeft. Maak een plan van aanpak, zet het op papier en zet de eerste stappen op de nieuwe weg die jij in wil slaan. Laat je ware "ik" wakker worden!

Until you spread your wings
you'll have no idea how far You can Fly 

Jij kunt net als de rups een prachtige, fladderende vlinder worden!
Ontwikkel jezelf door nieuwe dingen te leren, anders te gaan denken, anders te gaan leven en meer rekening te houden met hoe jij je voelt. Doe dingen waar je een goed gevoel van krijgt, die je leuk vindt om te doen. Op die manier zal je steeds dichter bij jezelf komen en blijven.
Voel de kracht die in je zit, die je de mogelijkheid geeft om te veranderen, om te groeien. Die kracht lijkt nu wellicht nog verborgen, maar hij is er echt en hij zal je helpen je -net als de vlinder- uit je "cocon" te breken en vrijheid te geven. Vrijheid om te doen wat je leuk vindt, om te zijn wie je bent, je vleugels uit te slaan en met nieuwe Hoop verder te gaan.

Ik wens je een paar prachtige vleugels en een voorspoedige vlucht! 

Irene ♡

PS: 

Soms helpt het om een geheugensteuntje bij je te dragen. Dit kan bijvoorbeeld een elastiekje om    je pols zijn, een steentje in je zak of bijvoorbeeld bovenstaande foto als kaartje dat je ergens ophangt.
Iedere keer als je jouw geheugensteuntje ziet word je er weer even aan herinnert dat jij ook een prachtige vlinder kunt en mag zijn! Zo blijf je wellicht wat meer alert op het doel dat je voor ogen hebt. Succes! xx


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dit blog wordt nog Zoveel Mooier met een reactie van jou! Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...