zaterdag 16 april 2016

Geluksvogel gespot!


- Geluk vermenigvuldigt zich als je het deelt -


Er zit hier een enorme geluksvogel achter het toetsenbord dit bericht te schrijven! 
Ik ben zo dankbaar dat ik Zoveel Mooier heb kunnen starten, dat ik hier kan schrijven en op mijn manier een klein steentje kan proberen bij te dragen aan het geluk van een ander. Wat geeft dat een fijn en gelukkig gevoel zeg! 

Ik heb jarenlang het gevoel gehad "te slapen" dit doordat ik compleet in beslag werd genomen door mijn fobische/angst klachten. Het was voor mij een dagelijks gevecht om de dag door te komen.

Sinds kort is er veel in mijn leven verandert en het verandert nog steeds! 

Met wat begeleiding van mijn huisarts ben ik met mijn grootste vijand "straatvrees" aan het werk gegaan. Ik ben naar buiten gegaan (dankzij onze golden retriever pup was dit ook noodzaak), steeds een stapje verder. Dat voelde in het begin helemaal niet fijn, vooral het doorstaan van de paniekaanvallen was moeilijk en kostte heel wat energie. Langzaam aan ging het steeds een beetje beter en ik kan inmiddels een wandeling van een goed uur met de hond maken (meestal angst vrij!)

Doordat ik me steeds beter begon te voelen ontdekte ik dat ik me verder wilde ontwikkelen, me nog prettiger wilde gaan voelen. Net op dat moment kwam ik de cursus Zelfvertrouwen van Mark Verhees (http://www.voorpositiviteit.nl/) op facebook tegen. Een ontzettend fijne cursus, die mij mooie inzichten heeft gebracht.
Het was zelfs zó fijn, dat ik na afloop van die cursus ook zijn cursus Ontwikkel Je Geluk ben gaan volgen. Op het moment dat ik dit blog schrijf loopt de cursus op zijn einde, helaas!! Want wat heeft deze cursus mij een hoop moois gegeven zeg! Mooie inzichten, groei en ontwikkeling, vriendschappen, positiviteit en voor mij vooral Hoop en Geluk. 

Dankzij deze cursussen heb ik ontdekt dat het wel goed gaat komen met mij, dat ik mijn fobische/angst klachten om kan buigen naar een levensles, naar een positieve ervaring. Ik hoef er niet langer met boosheid naar te kijken of tegen te vechten, het is voor mij duidelijk dat het mij een rijker mens heeft gemaakt. Het heeft mijn ogen geopend, inzicht en ervaring gegeven in het voelen van zoveel diverse gevoelens. Daar wil ik heel graag iets mee doen! 

Zoveel Mooier is daar de eerste stap in. Ik hoop van harte dat het een fijne plek voor velen mag worden, een plek waar een ieder Liefde, Hoop en Geluk mag voelen!

Irene ♡

3 opmerkingen:

  1. Je bent het waard! En nu je er mee naar buiten durft letterlijk en figuurlijk kunnen wij het ook zien en meegenieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat zo'n mooi mens zo lang verborgen heeft gezeten in zichzelf....Lang leve de (jouw) vrijheid, laat ons nog lang meegenieten!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nu vond ik jou al een mooi mens en elkaar kennen en erkennen in onze pieken en dalen maakt onze vriendschap zo kostbaar. Van dichtbij gezien hoe jij in de vrijheid bent gaan staan. Dit delen en willen doorgeven aan anderen vind ik de kracht van kwetsbaar zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Dit blog wordt nog Zoveel Mooier met een reactie van jou! Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...